Polityka prywatności

Każdego użytkownika obowiązuje aktualna polityka prywatności, której treść znajduje się na niniejszej stronie.

Forum nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników Forum.

Rejestracja

Osoby korzystające z rejestracji w Forum, bądź też przy zakupie reklam, oświadczają że podane przez nich dane są zgodne z prawdą oraz wyrażają zgodę (z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych) na ich przetwarzanie dla celów Forum.

Każdy zarejestrowany użytkownik Forum ma prawo wglądu oraz modyfikacji swoich danych osobowych podanych podczas rejestracji. Dane osobowe mogą być zbierane podczas organizowania konkursów oraz świadczenia innych usług w ramach Forum.

Cookies

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniu końcowym Użytkownika (np. laptopie,komputerze, tablecie, smartfonie, Smart TV) oraz uzyskującym do nich dostęp jest Forum.
Zamieszczać informacje w urządzeniu końcowym Użytkownika i korzystać z nich mogą także podmioty współpracujące z Forum m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, sieciowe agencje reklamowe, twórcy aplikacji.
Pliki cookies (tzw. ciasteczka) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe,
Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika.
Strona internetowa wydawcy Forum może umieścić plik cookie w przeglądarce, o ile przeglądarka to umożliwia. Należy wiedzieć, że przeglądarka zezwala stronie internetowej na dostęp jedynie do plików cookies umieszczonych przez tę stronę, a nie do plików umieszczonych przez inne strony internetowe.
Uwzględniając cel, jakiemu służą pliki cookies i inne podobne technologie, stosujemy ich następujące rodzaje:
- reklamowe - umożliwiające nam dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych lepiej dostosowanych do ich zainteresowań;
- statystyczne - służące do zliczana statystyk dotyczących stron internetowych i aplikacji;
- uwierzytelniające - niezbędne do działania usługi i aplikacji wspomagające lub umożliwiające korzystanie z naszych usług, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania;
- bezpieczeństwa - pliki służące do właściwej ochrony np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania;
- sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika do momentu wylogowania czy opuszczenia strony internetowej i aplikacji.

W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne:

Facebook

Forum umieszcza na stronach swojego serwisu przyciski Lubię to i Rekomenduj/Podziel się powiązane z serwisem Facebook. W tym celu w odpowiednich sekcjach i stronach umieszczamy kod odwołujący się do serwisu Facebook. Używając przycisku Lubię to lub rekomendując obraz bądź sekcje strony, Użytkownik loguje się w serwisie Facebook, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności firmy Facebook.
Z zasadami tymi można zapoznać się http://pl-pl.facebook.com/help/cookies

Youtube

Forum osadza na swoich stronach klipy wideo udostępniane z serwisu YouTube. W tym celu w odpowiednich sekcjach i stronach umieszczamy kod odwołujący się do serwisu YouTube. YouTube śledzi odtwarzanie klipów wideo, które odbywa się zgodnie z zasadami ochrony prywatności, które są dostępne na stronie http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/

Flash Cookies
Serwis WWW firmy Adobe zawiera informacje o sposobie usuwania i wyłączania plików cookie odtwarzacza Flash w konkretnych domenach: http://www.adobe.com/products/flashplayer/security .

Dodatkowe informacje na temat plików cookies można znaleźć m.in. pod adresem wszystkoociasteczkach.pl,

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane w Forumie przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na komentarze, itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Forum nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach są zgodne z opinią jego autorów. Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach, w artykułach czytelników lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z opinią Forum.